Brighton

Brighton

Our client wanted to modernise their existing 1950’s solid brick home and to make it more energy efficient.  Part of the existing home was retained and completely renovated, with a large, double storey extension added to provide this family with its accommodation and lifestyle requirements.

The renovation centred around providing  a high performing, executive home, with a sustainable focus. A beautiful silver gum in the front yard was essential to protect in this project, and was carefully considered by the architect and protected by the builder.

Some existing solid brick walls were retained, with SIPs used for the ground floor extension walls, first floor external walls and entire roof.  This 360m2 roof was craned in and installed in less than two days.  By using SIPs, we reduced the overall weight of the roof structure by 50%, as compared with the original design that required 300mm x 45mm Hyspan LVL’s at 600mm centres, that would have taken in excess of two to three weeks to complete with the same crew.

This 1950’s unsustainable brick house, has been transformed into a large, modern and sustainable executive home.